Selecteer een pagina

Bijna iedereen heeft wel eens last van niet kunnen slapen. Om hierbij te helpen, zullen we de komende weken enkele oefeningen doen om de nachtrust te verbeteren.

Een van de oefeningen is om elke avond 5 dingen op te schrijven waar je die dag blij of vrolijk van werd. Dit kan variƫren van een goed gesprek, een glimlach van een voorbijganger, een kopje koffie met een vriend, tot een knuffel van iemand waar je veel van houdt. Probeer je te concentreren op de gebeurtenis, terwijl je het in gedachten voor je ziet en schrijf het op.

Heb je dit gedaan? Schrijf dan op hoe je jezelf de volgende dag wilt voelen, bijvoorbeeld “Morgen wil ik me gezond, blij, energiek of vrij voelen.” Zorg ervoor dat het iets positiefs is. De volgende ochtend, als je wakker wordt, blijf dan even met gesloten ogen liggen en probeer te voelen hoe je handen en voeten tintelen. Als dit niet meteen lukt, is dat geen probleem. Oefening baart kunst. Voel vervolgens hoe je je voelt. Haal een paar keer diep adem en laat de dag beginnen.