Selecteer een pagina

Om het beste uit de oefeningen te halen, is het belangrijk dat je je in een zo positief mogelijke bui bevindt. Voer de oefeningen dus niet uit nadat je een artikel hebt gelezen over de laatste toename van coronabesmettingen en het aantal mensen dat op de IC ligt. Dit zal alleen maar stress veroorzaken en de waarde van de oefeningen tenietdoen.

De serie “Haal het beste uit jezelf” begon niet voor niets met de oefening “Stop met piekeren“. Het stoppen van je gedachten zorgt voor rust en maakt het verschil tussen een opgeruimde kast en een kast waar alles uitvalt wanneer je hem opent.

Deze eerste oefening is heel eenvoudig. Bedenk dingen die best wel zouden kunnen gebeuren. Wanneer je ’s ochtends wakker wordt, vertel je jezelf in korte zinnen wat er leuk zou zijn aan de komende dag. Bijvoorbeeld: “Het zou leuk zijn als iedereen vandaag aardig tegen mij is”, “Het zou geweldig zijn als ik promotie maak” of “Het zou fijn zijn als ik vandaag een leuk gesprek met iemand heb”. Je kunt dit natuurlijk ook opschrijven.

Doe deze oefening een week lang elke ochtend. Het resultaat zal verbluffend zijn.

het belangrijk is dat je in een zo positief mogelijke bui bent. Doe de oefeningen dus niet na het lezen van een artikel over hoeveel corona besmettingen er de laatste 24 uur weer zijn bijgekomen en hoeveel mensen op de ic liggen. Daarvan krijg je alleen maar stress en dan verliezen de oefeningen hun waarde.

De reeks ‘Haal het beste uit jezelf’ is gister niet voor niets begonnen met de oefening Stop met piekeren. Het stopzetten van je gedachten creëert rust. Het is het verschil tussen een opgeruimde kast of een kast waar alles uit valt als je hem opent.

Deze oefening is heel eenvoudig. Bedenk dingen die best wel zouden kunnen gebeuren.

Als je ’s morgens wakker wordt vertel je jezelf in korte zinnen wat leuk zou zijn aan de komende dag. Bijvoorbeeld; Wat zou het leuk zijn als iedereen vandaag aardig tegen mij is. Wat zou het leuk zijn als ik promotie maakt. Wat zou het leuk zijn als ik vandaag een leuk gesprek met iemand heb. Wat zou het leuk zijn als ik mij vandaag energiek voel.
Je kunt het natuurlijk ook opschrijven.

Doe dit een week lang iedere morgen. Het resultaat is verbluffend.