Selecteer een pagina

Zoals je misschien al hebt gemerkt, draait alles om oefenen en doorzettingsvermogen. En juist dat laatste is vaak onze valkuil. Laat je dus niet afleiden door alle problematiek rond de wereldgebeurtenissen, maar ga voor wat je wilt bereiken.

Om iets nieuws te creëren is het belangrijk dat je goed kunt visualiseren in de vorm van beeld, gevoel en/of reuk. Een van de beste manieren om te leren visualiseren is door iets voor de geest te halen dat al bestaat. Iets dat je kent. Het maakt eigenlijk niet uit wat dit is, als je het maar zo goed mogelijk voor je kunt zien. Probeer het maar eens met een Senseo- of Nespresso-apparaat.

Stel je voor hoe je het waterreservoir eruit haalt, het oude water eruit gooit en het reservoir tot aan het max. streepje vult. Plaats het reservoir terug, klik het bovenste gedeelte open. De hendel is gemaakt van plastic en voelt zacht aan door de matte bewerking. Doe de koffiepad/cup in de houder. Zorg ervoor dat de randen netjes aansluiten en sluit het deksel. Zet je kopje eronder en druk op de knop om op te warmen. Het opwarmen begint. Het klinkt alsof je water aan het opwarmen bent in een waterkoker. Het borrelt zelfs een beetje. Zodra het lampje niet meer rood knippert, maar groen is, kies je voor één of twee kopjes koffie. Het apparaat maakt een brommend geluid en na een paar tellen druppelt de eerste koffie in het kopje.

Terwijl ik dit typ, zie, voel en hoor ik het allemaal voor me. Ik probeer zelfs de heerlijke geur van de koffie te ruiken. Het kopje voelt glad aan en heeft een hemelsblauwe kleur. De binnenkant is gebroken wit. De waterdamp vormt wat druppels aan de onderkant van het mondstuk waar de koffie uitkomt.

Lukt het jou om dit de eerste keer voor je te zien, te voelen en te ruiken? Gefeliciteerd! Dan ben je een geweldige beelddenker. Lukt het niet meteen, dan is het zeker de moeite waard om dit dagelijks te oefenen.