Selecteer een pagina

Nu je weet hoe je jouw dag positief kunt beginnen, is het van belang dat je deze kennis ook daadwerkelijk in praktijk brengt. Het is begrijpelijk als je denkt “Oeps, vanmorgen vergeten. Dan begin ik morgen wel.” Echter, dit is niet hoe het werkt. Als je echt wilt veranderen, dan is het belangrijk dat je nu actie onderneemt. Bedenk alsnog wat er vandaag fijn zou zijn.

Laten we vandaag beginnen met het opzeggen van een affirmatie. Een affirmatie is een kort, positief zinnetje dat jouw gedachten, zelfvertrouwen, zelfbeeld en gezondheid beïnvloedt. Door herhaaldelijk een positief zinnetje tegen jezelf te zeggen, programmeer je jezelf als het ware opnieuw. Je bevestigt wat voor jou waar is en voegt positieve informatie toe aan de geheugencellen van je geest.

Probeer het volgende affirmatiezinnetje eens: “Ik, [jouw naam], weet hoe het voelt om gelukkig te zijn.” Zeg dit in gedachten een aantal keer achter elkaar, bijvoorbeeld tijdens het tandenpoetsen ’s ochtends en ’s avonds. Dit zal een positieve invloed hebben op jouw dagelijkse gedachten en welzijn.